Qui sóm?

El llarg i profund camí de l’EXTREM a DEEP Catalunya,

Som un col·lectiu format per escaladors que provenim de tots els àmbits i modalitats de l’escalada.

Som veterans i joves, que percebem com a part important de la nostra vida la muntanya i l’escalada.

Som entusiastes i molts de nosaltres venim de la revista EXTREM. La vàrem fundar perquè sentíem la necessitat, teníem la il·lusió i  volíem donar a conèixer la revolució  que s’estava produint al nostre entorn.

Pedraforca2

Som els que volem canviar i millorar les coses. Defensar el dret a continuar escalant posant de manifest les incoherències d’algunes de les prohibicions abusives existents.

Som els que estem units per l’estima i la passió per l’escalada en el seu entorn natural: La muntanya.

De la llavor i el coneixement de l’EXTREM, neix DEEP Catalunya.

P1070095

EN DEFENSA DE TOTS ELS ESCALADORS !!

Fa uns anys cap escalador, ningú de nosaltres, i som milers, ens haguéssim cregut mai que fos necessari defensar i protegir la nostra activitat. La nostra activitat nascuda des de la llibertat i fonamentada en l’estima i el respecte al medi ambient.

Malauradament aquest moment ja ha arribat i ha arribat de forma imperativa. Cada vegada hi ha més prohibicions i dificultats per escalar. Àmplies zones totalment prohibides per a l’escalada i en moltíssims casos sense cap criteri ni suport científic.

MontSkyline 1
En defensa de la nostra història i futur

Els escaladors som un immens col·lectiu, format per tots els àmbits professionals, també científics i tècnics i som uns dels màxims defensors dels espais naturals , els quals coneixem a la perfecció, atès que són els espais on desenvolupem la nostra activitat.

Som un col·lectiu on hi ha especialistes de tota mena. La nostra activitat i el nostre patrimoni són valorats arreu del mon, i això és un motiu d’orgull i hauria de ser un motiu de reconeixement per part de les nostres institucions.

DSC_0164

DEEP Catalunya, associació per a la Defensa de l’Escalada i del seu Patrimoni

Amb les finalitats següents:

– La defensa i la protecció integral de l’activitat de l’escalada en totes les seves modalitats com a manifestació social, cultural, esportiva i històrica present i arrelada a Catalunya.

– La defensa del patrimoni de l’escalada i dels escaladors, a través de la conservació, el manteniment i la promoció de les vies d’escalada existents arreu de tot el territori català en els àmbits naturals on es desenvolupa aquesta activitat.

– Així mateix, es constitueix com a finalitat la preservació del dret dels escaladors a obrir noves rutes d’ascens com a llegat per a la comunitat d’escaladors i del seu dret a poder gaudir-ne en escalar-les.

P1020072